ارزیابی و اولویت بندی عملکرد روش های مختلف بهره برداری سیستم های انتقال و توزیع آب کشاورزی بر اساس پیوند آب-غذا-انرژی
کد مقاله : 1185-IHA
نویسندگان
کاظم کامرانی *، عباس روزبهانی، سید مهدی هاشمی شاهدانی
گروه آبیاری و زهکشی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران
چکیده مقاله
امروزه افزایش جمعیت، توسعه افتصادی و غیره سبب افزایش تقاضای منابع آب،انرژی و غذا شده است.که این موضوع ضرورت مدیریت بهینه این منابع بیش از گذشته نمایان کرده است. در این پژوهش به ازریابی عملکرد سامانه های انتقال و توزیع آب کشاورزی با هدف ارزیابی نحوه تحویل و توزیع آب کشاورزی با رویکرد پیوند آب-غذا-انرژی در شبکه آبیاری رودشت اصفهان تحت دو سناریو نرمال و کم آبی پرداخته شده است. نتایج حاصله حاکی از آن است که استفاده از روش بهره برداری MPC با مقدار 96/89 درصد برای شاخص پیوند WFENI در وضعیت نرمال از نقطه نظر پیوند آب-غذا-انرژی از مطلوبیت بهتری نسبت به روش های دیگر برخودار است. شاخص پیوند آب-غذا-انرژی(WFENI) در شرایط کم آبی به ازای بهره برداری به روش PI با مقادر 26/37 درصد مطلوب تر از روش بهره برداری MPC با مقدار 35 درصد به دست آمد. اما با توجه به نقشه های به دست آمده از این پژوهش روش بهره برداری PI آب را تنها به بالا دست شبکه می‌رساند و پایین دست شبکه از این بهبود سودی نمی برد. لذا در شرایط کم آبی نیز روش بهره برداری MPC با توزیع عادلانه آب از عملکرد مناسب تری برخوردار است
کلیدواژه ها
شبکه توزیع آب کشاورزی، خودکارسازی، ارزیابی عملکرد، پیوند آب-غذا-انرژی.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر